Doorgaan naar hoofdcontent

Lekker

Tijd het blog niet bijgehouden, maar tja.. als alles lekker gaat hoeft dat ook niet zo. Wel heb ik het idee dat er steeds meer aandacht besteed wordt aan doneren en ook aan nierpatiënten. Het valt me niet zo zeer op omdat Amber nierpatiënt is, maar gewoon je ziet steeds meer op tv en als ik iemand spreek dan blijkt de tegenpartij best wel op de hoogte van het tekort aan nieren en het hele donorschap op zich. Mensen worden denk ik steeds bewuster dat er gewoon een tekort is aan donoren in het algemeen. Een goed teken dus dat het onderwerp leeft.

Na een welverdiende vakantie is Amber lekker het tweede schooljaar in gegaan en is iedereen weer aan het werk. Amber had wel een vervelende verkoudheid meegenomen uit Italië, die uiteindelijk toch geëindigd is in een antibiotica kuurtje. Deze sloeg wonderwel aan. Amber krijgt dat niet zomaar natuurlijk, maar zij is zo maar 3 maanden verkouden, en dan kan haar lichaam dit niet meer zelf oplossen en soms helpt de antibiotica dan. Ook had zij Omeprazole gekregen omdat ze het heel erg zuur steeds had en ook meer melk ging drinken om het weg te krijgen, dit hielp haar altijd. Na een paar weken slikken is dat helemaal verdwenen en Amber heeft ook echt geen pijn meer. Die zuuraanvallen waren best heftig, tot huilens toe. Maar nu gaat alles perfect en is ze zelf ook blij met deze medicatie.

2 weken geleden stond er nog een afspraak bij de KNO arts, omdat ze uiteindelijk nog steeds haar amandelen heeft, zo zijn we ook achter haar nierziekte gekomen in 2005. De KNO arts vindt het op het moment niet nodig om haar amandelen te verwijderen, ook omdat er weer risico is natuurlijk voor haar nier met zo'n operatie.

Afgelopen dinsdag was er weer grote controle en was alles perfect. een creatine van 145 en alle verdere waardes waren ook goed. Ook mag ze haar ijzertabletten met een per dag verminderen. Wel bleek haar kalkafzetting nog te veel te zijn en heeft ze er een tabletje Etalpha bijgekregen. Al met al gaat alles dus goed verder. Het blog wordt niet veel bijgehouden, maar als er nieuws is of iets wat we belangrijk vinden dan plaatsen we dat weer.

Reacties

Anoniem zei…
FIJN, SUPER,FANTASTISCH dat jullie na bijna... 2 jaar kunnen zeggen dat het "lekker" gaat!

En inderdaad geen bericht is goed bericht!

Liefs uit het hoge.. noorden
Barbara
Anoniem zei…
Hallo,
Fijn om ook eens te horen dat het lekker gaat.Houden zo.

Warme groet en een glimlach,
Harry Weezeman
Anoniem zei…
Hoi. Fijn dat het goed gaat met jullie.Afgelopen maandag heeft mijn zoon zijn nier aan zijn vrouw gegeven. Met zijn vrouw gaat het goed maar mijn zoon minder .Had jij dat ook ?
Michel zei…
Ja, de ontvanger is vaak sneller hersteld dan de gever, als alles goed is gegaan. Zelf heb ik ongeveer 3 maanden nodig gehad.

Anoniem zei...
Hoi. Fijn dat het goed gaat met jullie.Afgelopen maandag heeft mijn zoon zijn nier aan zijn vrouw gegeven. Met zijn vrouw gaat het goed maar mijn zoon minder .Had jij dat ook ?

Populaire posts van deze blog

Weer ziek

2 dagen school gehad 2 dagen paard gereden,Ik had r op de bus gezet vanmorgen voor school, ze moest er eerder zijn om dr pta toets in te halen. Juf niet op school..kind weer 3 kwartier voor niks op school !@#$%!!!. En vanmorgen even voor 10 gingen de alarmbellen al weer af. Spugen pijn in d'r keel misselijk koorts...Zelfstandig naar oma gegaan en daar haar opgehaald, Ziekenhuis al gebeld en ze kon meteen weer komen. Weer alle testen bloed, mexicaanse griep test.. afijn de hele dag daar gezeten. Gelukkig houd ze nu nog wel haar drinken binnen. Maar dr medicijnen voor vanavond nog, hopen dat ze die er in houd. Haar bed staat iig al klaar in het AMC. Morgen hoor ik weer de uitslagen. Ze slaapt al de hele middag. Wel moet er weer gestart worden met Tamiflu.. afwachten weer.. UPDATE 17 November Amber is toch opgenomen gisteravond om 12 uur. Dr linkerhand kapotgeprikt voor infuus door niet luisterende dokter, 2e dokter (neonatologie) had m in 1 keer.. sommige dokters moeten gewoon eens

@home

Eindelijk weer thuis. Alles weer afgekoppeld. Amber is nu lekker aan het bijtrekken van die dagen.. ik ook want t zuigt je leeg. Effe 2 daagjes bijtrekken en dan wil ze toch weer naar de paarden. Ze mag van de artsen gewoon weer naar buiten onder de mensen. Alle waardes waren weer helemaal ok en binnenkort weer terugkomen op haar normale poli afspraak voor alle controles.

Voor Amber gemaakt door Natasja Hensen

Lieve mensen, alles gaat goed met me toppertje. Er valt weinig te melden, ze heeft om de zoveel weken haar controle en ze is met wat medicijnbijstellingen helemaal top. D'r paardje is haar alles en dat geeft haar een bak energie. Natasja Hensen had wat foto's verzameld en daar een filmpje van gemaakt.. top..