Doorgaan naar hoofdcontent

Ziek

Na een telefoontje dat we eindelijk mogen stoppen met de prednison is amber ziek geworden. Mexicaanse griep? Amber kwam maandag ziek uit school. Volgende dag volle moed weer naar school niets aan de hand, woensdag was t bal.. alleen maar spugen hoofdpijn buikpijn...medicijnen dus niet binnen kunnen houden. Meteen Poli gebeld. Het werd een spoedje, meteen komen, ergens op een plek in het AMC. Daar werden we geleid naar een MRSA kamertje waar alleen de hoogst nodige spullen stonden. De artsen kwamen als teletubbies binnen, schorten mondkapjes handschoenen etc.. Vermoeden was mexicaanse griep. Alle kweken afgenomen en naar huis gestuurd met de opdracht pand niet verlaten. Amber kreeg in de middag koorts en ik heb toen 1000 para zetpil gegeven. Ze knapte op. Na het avond eten wat maar een paar hapjes was heeft ze 2 uur lang alleen maar gespogen.. Ik wilde zo de nacht niet in omdat ze dan haar medicijnen niet binnenhoud. We stonden al op de lijst dus ik hoefde alleen maar te bellen en moesten meteen komen. Amber is opgenomen en negatiefe uitkomst mexicaanse griep. Na een eerste zak insuline knapte ze weer op. Maar ging zienderogen achteruit, medicijnen werden bijgesteld en bloeduitslagen waren slecht. Crp en creat waren hoog, crp duide op infectie en hoge creat uitdroging. Maar toch gleed ze steeds verder. Na veel bloedafnames kwamen haar witte bloedlichaampjes aan het licht. Haar imuum systeem is nihil. Ze ligt op isolatie wat inhoud dat er niemand meer in of uit komt zonder handen gewassen te hebben en masker en schort en handschoenen aan heeft. Geen bezoek ook. Ze zit nu nog maar op een waarde van 1,02 dat is slecht. Betekend geen kraanwater meer alleen pakjes vaste pillen alles vers geen geopende pakken schone lakens 4x per dag tanden poetsen.. met andere woorden steriel. Morgen mag ze naar huis, want ze willen haar daar niet hebben, in het ziekenhuis wordt je sneller ziek. De CellCept een van de imuummedicijnen blijkt de boosdoener. Deze is voorlopig gestopt en ze zit aan een stresskuur van prednisson. Ze is dus nu extreem vatbaar voor andere ziektes. En dat is op dit moment gevaarlijk. Hopen dat haar waardes wat stijgen... afwachten.. afwachten met de zenuwen... wordt een weekje op en neer ziekenhuis..

Reacties

Barbara zei…
Ik ben er stil van....

Sterkte en beterschap!!!
Unknown zei…
Wat een stress en spanning.
Hou jullie taai.
Harry
Anoniem zei…
Wat akelig! Heel veel sterkte!

Ernst

Populaire posts van deze blog

Weer ziek

2 dagen school gehad 2 dagen paard gereden,Ik had r op de bus gezet vanmorgen voor school, ze moest er eerder zijn om dr pta toets in te halen. Juf niet op school..kind weer 3 kwartier voor niks op school !@#$%!!!. En vanmorgen even voor 10 gingen de alarmbellen al weer af. Spugen pijn in d'r keel misselijk koorts...Zelfstandig naar oma gegaan en daar haar opgehaald, Ziekenhuis al gebeld en ze kon meteen weer komen. Weer alle testen bloed, mexicaanse griep test.. afijn de hele dag daar gezeten. Gelukkig houd ze nu nog wel haar drinken binnen. Maar dr medicijnen voor vanavond nog, hopen dat ze die er in houd. Haar bed staat iig al klaar in het AMC. Morgen hoor ik weer de uitslagen. Ze slaapt al de hele middag. Wel moet er weer gestart worden met Tamiflu.. afwachten weer.. UPDATE 17 November Amber is toch opgenomen gisteravond om 12 uur. Dr linkerhand kapotgeprikt voor infuus door niet luisterende dokter, 2e dokter (neonatologie) had m in 1 keer.. sommige dokters moeten gewoon eens

@home

Eindelijk weer thuis. Alles weer afgekoppeld. Amber is nu lekker aan het bijtrekken van die dagen.. ik ook want t zuigt je leeg. Effe 2 daagjes bijtrekken en dan wil ze toch weer naar de paarden. Ze mag van de artsen gewoon weer naar buiten onder de mensen. Alle waardes waren weer helemaal ok en binnenkort weer terugkomen op haar normale poli afspraak voor alle controles.

Voor Amber gemaakt door Natasja Hensen

Lieve mensen, alles gaat goed met me toppertje. Er valt weinig te melden, ze heeft om de zoveel weken haar controle en ze is met wat medicijnbijstellingen helemaal top. D'r paardje is haar alles en dat geeft haar een bak energie. Natasja Hensen had wat foto's verzameld en daar een filmpje van gemaakt.. top..