Doorgaan naar hoofdcontent

Check-Up

Tegenwoordig noemen we het een APK'tje.. Amber die voor controle moet maar dan iets meer. Dit keer zat er een uitgebreide echo bij waarbij alle organen bekeken werden. Haar oude nieren zijn nog aanwezig maar waren al aardig verschrompeld naar 6cm. Haar nieuwe nier doet het prima en alles was dan ok. Verder bestond de ochtend weer uit een uitgebreide bloedafname, waarbij ook weer bloed afgenomen werd wat naar het CLB ( Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst) gaat om te kijken voor eventuele virussen. Daarna nog het gesprek en onderzoek bij dr. Bouds. Wat doet ze dan? Nou de dokter onderzoekt haar dan op allerlei dingetjes, dat is haar gewicht, lengte, bloedruk, vocht, keel, plekjes op de huid. De huid is namelijk heel teer nu ivm het medicijngebruik en dan wordt er extra gekeken naar de moedervlekjes etc. Verder natuurlijk een gesprekje hoe het gaat, het lichaamsgewicht, medicijngebruik en wat er nog bijgesteld moet worden, net een APK dus ;-) In iedergeval had de radioloog die ochtend meteen het rapport geschreven en kon dr Bouds meteen uitslag geven dat alles helemaal in orde was. Het bloed was nog niet binnen, maar bij rare waardes of aanpassing wordt ik altijd meteen gebeld door de dokter. Gelukkig ben ik niet gebeld. Amber had namelijk wel de griep gehad vorige week en dat is altijd een aanslag op de bloedwaardes. Maar wij letten er altijd op of ze dan goed drinkt en zo. Bij lange koorts periodes (langer dan 8 uur) nemen we zeker altijd contact op met dr. Bouds. Was niet nodig dit keer. Nou was weer een druk dagje daar in het AMC maar Amber gaat lekker verder. Iedereen fijne feestdagen gewenst.

Reacties

Barbara zei…
SUPER! Op naar het nieuwe jaar!
Jullie ook hele fijne feestdagen en een gezond 2009 toegewenst!

Barbara,Daniek en de rest ;-)

Populaire posts van deze blog

Weer ziek

2 dagen school gehad 2 dagen paard gereden,Ik had r op de bus gezet vanmorgen voor school, ze moest er eerder zijn om dr pta toets in te halen. Juf niet op school..kind weer 3 kwartier voor niks op school !@#$%!!!. En vanmorgen even voor 10 gingen de alarmbellen al weer af. Spugen pijn in d'r keel misselijk koorts...Zelfstandig naar oma gegaan en daar haar opgehaald, Ziekenhuis al gebeld en ze kon meteen weer komen. Weer alle testen bloed, mexicaanse griep test.. afijn de hele dag daar gezeten. Gelukkig houd ze nu nog wel haar drinken binnen. Maar dr medicijnen voor vanavond nog, hopen dat ze die er in houd. Haar bed staat iig al klaar in het AMC. Morgen hoor ik weer de uitslagen. Ze slaapt al de hele middag. Wel moet er weer gestart worden met Tamiflu.. afwachten weer.. UPDATE 17 November Amber is toch opgenomen gisteravond om 12 uur. Dr linkerhand kapotgeprikt voor infuus door niet luisterende dokter, 2e dokter (neonatologie) had m in 1 keer.. sommige dokters moeten gewoon eens

@home

Eindelijk weer thuis. Alles weer afgekoppeld. Amber is nu lekker aan het bijtrekken van die dagen.. ik ook want t zuigt je leeg. Effe 2 daagjes bijtrekken en dan wil ze toch weer naar de paarden. Ze mag van de artsen gewoon weer naar buiten onder de mensen. Alle waardes waren weer helemaal ok en binnenkort weer terugkomen op haar normale poli afspraak voor alle controles.

Voor Amber gemaakt door Natasja Hensen

Lieve mensen, alles gaat goed met me toppertje. Er valt weinig te melden, ze heeft om de zoveel weken haar controle en ze is met wat medicijnbijstellingen helemaal top. D'r paardje is haar alles en dat geeft haar een bak energie. Natasja Hensen had wat foto's verzameld en daar een filmpje van gemaakt.. top..