Doorgaan naar hoofdcontent

Dader onbekend

Bacterie Met Amber gaat het stukken beter. De afgelopen dagen is ze goed hersteld en is vanmorgen haar laatste infuus verwijdert. De dokters waren geweest vanmorgen en vertelde dat ze de oorzaak niet hebben kunnen vinden ondanks alle onderzoeken. Alleen uit de eerste plas van Amber hebben ze een streptokokken bacterie gevonden die dit ziektebeeld zou kunnen geven, maar toch hebben ze daar verder niets van teruggevonden. Beetje wrang, want je wil toch wel weten hoe dit allemaal komt. Gelukkig is Amber weer bijna de oude. In iedergeval moet ze 24 uur koortsvrij zijn om naar huis te mogen. Gisteravond had ze nog 38.2 en vandaag de hele dag 37.7. Haar nierfunctie is ook weer goed, een creat van 122. Dit riep wel vragen bij ons op, omdat de afgelopen maanden het creat zo hoog was (zie de vorige berichten). Dr. Groothoff vertelde dat het komt omdat Amber enorm gespoeld is door de infusen en veel vocht bij zich had. Omdat Amber kalk in haar nier heeft staat deze sneller droog dan normaal, wat betekent dat Amber die doorgaans 2,5 a 3 liter per dag moet drinken, daar eigenlijk niet genoeg aan heeft! Toch maar weer even een tijdje de vochtlijst bijhouden.

De antibiotica is in iedergeval nog niet gestopt. Er moeten nog twee antibiotica's geslikt worden. En dat zijn weer 12 tabletten meer per dag voor Amber bij haar huidige medicijnlijst..

Reacties

Anoniem zei…
Nou meid,nog even volhouden dan! misschien mag je dan in het weekeinde naar huis als alles goed gaat. we hopen het voor jullie!
Anoniem zei…
pffffffgelukkig gaat het weer goed!

Populaire posts van deze blog

Weer ziek

2 dagen school gehad 2 dagen paard gereden,Ik had r op de bus gezet vanmorgen voor school, ze moest er eerder zijn om dr pta toets in te halen. Juf niet op school..kind weer 3 kwartier voor niks op school !@#$%!!!. En vanmorgen even voor 10 gingen de alarmbellen al weer af. Spugen pijn in d'r keel misselijk koorts...Zelfstandig naar oma gegaan en daar haar opgehaald, Ziekenhuis al gebeld en ze kon meteen weer komen. Weer alle testen bloed, mexicaanse griep test.. afijn de hele dag daar gezeten. Gelukkig houd ze nu nog wel haar drinken binnen. Maar dr medicijnen voor vanavond nog, hopen dat ze die er in houd. Haar bed staat iig al klaar in het AMC. Morgen hoor ik weer de uitslagen. Ze slaapt al de hele middag. Wel moet er weer gestart worden met Tamiflu.. afwachten weer.. UPDATE 17 November Amber is toch opgenomen gisteravond om 12 uur. Dr linkerhand kapotgeprikt voor infuus door niet luisterende dokter, 2e dokter (neonatologie) had m in 1 keer.. sommige dokters moeten gewoon eens

@home

Eindelijk weer thuis. Alles weer afgekoppeld. Amber is nu lekker aan het bijtrekken van die dagen.. ik ook want t zuigt je leeg. Effe 2 daagjes bijtrekken en dan wil ze toch weer naar de paarden. Ze mag van de artsen gewoon weer naar buiten onder de mensen. Alle waardes waren weer helemaal ok en binnenkort weer terugkomen op haar normale poli afspraak voor alle controles.

Voor Amber gemaakt door Natasja Hensen

Lieve mensen, alles gaat goed met me toppertje. Er valt weinig te melden, ze heeft om de zoveel weken haar controle en ze is met wat medicijnbijstellingen helemaal top. D'r paardje is haar alles en dat geeft haar een bak energie. Natasja Hensen had wat foto's verzameld en daar een filmpje van gemaakt.. top..